“Quan s’acabaran els dubtes sobre l’aportació de la ceràmica a la història de la humanitat? Quan es reconeixerà la nostra dilatada història i l’enorme calat de les nostres senyals d’identitat? Però resulta que a més d’història tenim un portentós present ple de creativitat, que ens garanteix un futur prometedor”
Antonio Vivas Zamorano; crític d’art. Director i editor de la revista “Cerámica”.

Per tocar la perfecció
Valentí, Ruda
«Per tocar la perfecció»
A: Secció regals; Suplement diumenge de l’AVUI. Barcelona, 2002

Abans que vingui l’atabalament del Nadal, us mereixeu contemplar reposadament un producte de qualitat fet per una artista jove que treballa com si portés molts anys d’ofici. Es diu Rosa Cortiella i, si observeu les peces atentament, és com si la veiéssiu a ella: tranquil.la, sensible, seriosa i intel.ligent. La vaig conéixer a Deu Dou, una de les meves -i espero que també vostres- botigues preferides, que aquest Nadal diu que ens deixa, peró amb la promesa que no será un adéu per sempre. Així ho dexitjo, perqué no és fàcil trobar un espai amb peces úniques i peculiars, entre el que és pintoresc i el que és genial i amb un respecte absolut per l’autor. És el meu petit i agraït homenatge a una gent que ha contribuit a fer que aquesta pàgina tingui el nivell que té avui amb la Rosa. I seguim amb ella, que d’aixó es tracta. El seu cami s’ha traçat des de l’escoIa Forma de ceràmica a la Facultat de Belles Arts, passant per l’Escola d’Arts i Oficis. Ha fet dibuix, pintura, escultura, disseny… La predilecció per la ceràmica arrenca d’una adolescència propera, però amb més de 15 anys d’experiència. El que més sedueix del seu treball és aquesta pulcritud que traspuen les peces, sense cap defecte, llises… Cal tocar-les perquè el tacte és part del missatge de la Rosa. És com tocar la perfecció. Presenta dues línies de treball: els objectes utilitaris o de decoració, que tindrien una sortida comercial més fàcil, i les escultures, que neixen de vivencies personals. Són les que la fan disfrutar. Però totes li surten de dins i estan fetes amb les mateixes mans.

La Rosa va guanyar el primer premi a la I Biennal de Ceràmica que va organtitzar la passada tardor l’Ajuntament del Vendrell. El premi va consistir en l’edició d’un catàleg amb tota la seva obra, ben explicada i en color. Un regal molt important i pràctic per a una artista jove, encara que ja ha participat en 17 exposicions.