“Quan s’acabaran els dubtes sobre l’aportació de la ceràmica a la història de la humanitat? Quan es reconeixerà la nostra dilatada història i l’enorme calat de les nostres senyals d’identitat? Però resulta que a més d’història tenim un portentós present ple de creativitat, que ens garanteix un futur prometedor”
Antonio Vivas Zamorano; crític d’art. Director i editor de la revista “Cerámica”.

Confluències en el fang
Casanovas, Mª Antonia; crítica d’art, directora i conservadora del Museu de Ceràmica de Barcelona; Martinez-Jaquet, Elena
«Obra comentada; Rosa Cortiella»
A: Confluències en el fang (catàleg exposició). Barcelona, 2010

Cortiella és una artista polifacètica que treballa la ceràmica fugint dels convencionalismes i tecnicismes propis d’aquest camp. S’enfronta a l’obra des de la seva ideologia conceptual, original i única a partir de la qual produeix, entre altres objectes, uns recipients d’argila blanca elaborats a mà, que criden l’atenció pel seu aspecte natural i autèntic vinculat a les obres dels artesans africans.

Aquesta artista polivalent treballa l’argila amb la finalitat d’elaborar no només tipologies diferents sinó també noves tècniques d’expressió. En el conjunt de la seva obra sorprèn percebre la seva immensa capacitat d’observació i la facilitat que posseeix de fer realitat els seus projectes. En aquesta ocasió ha optat per adaptar la tradició pictòrica berber a unes senzilles peces d’argila blanca.

Veure Exposició