“Quan s’acabaran els dubtes sobre l’aportació de la ceràmica a la història de la humanitat? Quan es reconeixerà la nostra dilatada història i l’enorme calat de les nostres senyals d’identitat? Però resulta que a més d’història tenim un portentós present ple de creativitat, que ens garanteix un futur prometedor”
Antonio Vivas Zamorano; crític d’art. Director i editor de la revista “Cerámica”.

Cerca del límite
Andrés, Alberto; ceramista i comisari d’exposicions
A prop del límit (catàleg exposició). Saragossa, 2004

A manera d’objectes animats, com sortits d’un conte, un conjunt de personatges, d’éssers estranys, estrafolaris i exhibicionistes, envaeixen la paret.

Cadascun en el seu púlpit mostra la seva raresa, esperant cada nova mirada per satisfer la seva vanitat. Abillats amb elements aliens al seu món, amants de la disfressa, la transgressió i el joc.

Algun d’ells ens mostra la seva nuesa més descarnada, deixant-nos veure els seus buits, els seus estries. Buits que construeixen i transformen, que supuren i dibuixen, emergint a la superfície.

Espais tancats convertits en llum que explota, creant paisatges misteriosos, que fan olor d’estiu, a herba recentment tallada.

Paisatges de la memòria amb sabor a regalèssia amarga. Crisàlides peixos, eriçons, cuques de llum,… pretextos per crear escenografies en les quals la reina és aquesta dama misteriosa anomenada ceràmica.

Veure Exposició